Röntgen

Sådär ja, röntgen avklarad, eller rättare sagt: Datortomografisk undersökning av buken och bröstkorgen/lungorna.
 
Jag har genomgått denna typ av röntgen en gång tidigare, men det var innan kejsarsnittet. Var inlagd på sjukhuset då och fick åka sjukhussäng dit, så de här var första gången jag tog mig dit för egen maskin.
 
Allt tog sammanlagt ca 2½ timme. Det som tog tid var att jag skulle sitta och dricka kontrastvätska under två timmar. Det låter äckligt, men både konstistens och smak var som vatten. Det var väl så pass utblandat att det helt enkelt inte smakade konstigt.

Två timmar, 8 dl vatten/kontrastvätska och några kapitel läsning senare var det min tur.
 
Jag skulle inte bara dricka kontrastvätskan, utan även få det insprutat i blodet. Jag som hoppats slippa eftersom jag redan fått i mig denna vätska. Men det var bara att le och räcka fram armen, jag har inget val.
Killen var jättetrevlig och duktig, men mina kärl var inte lika duktiga. På tredje försöket fick han en infart på plats nere vid handleden. Armvecken börjar bli väldigt omöjliga..
Idag skrattade jag bara åt eländet, kanske för att killen var söt. Kan inte bli arg på någon som jag kan skratta och skoja med!
Sen flöt allt på som det skulle och röntgenundersökningen var klar efter ca 10-15 minuter.
 
Nu ser jag ut som om jag mött på en blodtörstig igelkott. Som tröst lagade jag en av mina och Johnnies favoriträtter och unnade mig en kall öl.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0