Hästpyssel med syrran

Idag åkte jag till föräldrarna för att rida en sväng med syrran. Hästarna hade gjort sitt bästa för att lera ner sig, så det tog en stund att borsta dom rena. Bullen verkade riktigt sugen på att få komma ut en sväng, men när jag hjälpte syrran borsta av hans ben upptäckte jag att han var ordentligt svullen om ena bakbenet.
Han kändes inte varm eller visade tecken på smärta, men jag ville självklart inte anstränga honom när han är svullen.
Tror faktiskt att det är första gången han har ett svullet ben sen han kom till mig. I alla fall som jag märkt. Jag springer inte och klämmer på hästarnas ben dagligen, men eftersom Bullen jämt har benskydd(vid ridning) så skulle jag märka om nåt inte stämde när jag borstade hans ben.
För att vara gammal tävlingshäst har han hittills hållit sig väldigt frisk. Travhästar som tävlat har ofta dolda förslitningar och liknande, så man vet aldrig vad som kan dyka upp. Han börjar dock bli stel, men han fyller ju snart 20 år så det är inte så konstigt.
 
Gubben blev dock ledsen när inte han fick följa med ut på promenad. Vi tränsade Mirran och red henne barbacka, och den av oss som inte red promenerade bredvid med Mirrans helbror Oliver. Han är en riktig liten tjockis och behöver motion!
Syrran red först, och när vi vände bytte vi så att jag red på hemvägen. Vädret var inte det bästa, utan det regnade hela tiden. Men vad gör det när man har så trevligt sällskap?
 
 
Syrran rider inte så värst ofta, hon blev aldrig lika intresserad som jag. Men då och då tycker hon att det är kul att hänga med mig ut. Med tanke på hur sällan hon är med ser hon riktigt hästvan ut. Hon borstar, kratsar hovar, tränsar och sadlar själv.
 
Blev alltså inte riktigt som tänkt med dagens ridtur, men det gick bra ändå. Får rida ordentligt när syrran kommer hem nästa gång. Hennes hjälm gick sönder också, som om någon har en billig till salu är vi intresserade!
 
Efteråt blev det risgrynsgröt, kanel och mjölk. Mums!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0