En sväng till gården!

Johnnie kom hem kl. halv 8 i morse efter festen, så kul var det där! Men han såg bra sliten ut, så han börjar nog bli för gammal för att vara ute hela nätterna. :)
Men när han kom och la sig var det bara för mig att kliva upp, för han började snarka så förbannat..
 
Åt frukost och la mig sen på soffan och kollade på tv ett tag. Men rastlösheten steg i takt med temperaturen ute, så jag var tvungen att hitta på något. Att rastlösheten ökar är på sätt och vis ett bra tecken, för det tyder på att jag håller på att bli piggare. Men det är väldigt frustrerande att känna en rastlöshet som kroppen sen inte kan tillfredsställa då den är för kraftlös..
Men idag kände jag mig bra i kroppen också, så nåt inte allt för kraftansträngande kunde jag i alla fall hitta på.
 
Bestämde mig för att åka hem en sväng till mamma och pappa. Johnnie sov ju och Ludde var kvar hos sin faster, fritt fram för mig att göra vad jag vill alltså. Bäst att passa på!
 
 
Pappa var hemma, men efter en stund pratande gav han sig ut för att kämpa på med höskörden. Han gör det mesta själv i år, till och med lastar av småbalar som ska upp på höskullen! Han berättade att det gick om han kastade på 7 balar på balbanan och sen gick upp och staplade. Normalt brukar vi vara 3 personer: en som kastar på balar på banan, en som tar emot uppe på höskullen och kastar vidare till den som staplar.
Pappa är helt klart den spänstigaste 60+ jag känner! Blir alltid lika imponerad av hans påhitt..
Jag erbjöd mig att hjälpa till, men han ville inte ha min hjälp nu när jag är sjuk och svag i kroppen..
 
Bestämde mig för att pyssla lite med unghästen. Nu när jag varit sjuk har jag inte kunnat göra det som jag velat. För vill man ha en bra häst ska man lägga en bra grund så man har nåt att bygga på. Så det gäller att man kan hantera hästen från marken utan problem och helst ska man kunna göra det mesta med den utan att den blir rädd/upprörd/arg.
Gick ut i hagen och ryktade henne, lyfte framhovarna(hon är lite bråkig att lyfta hovar på) och sprayade på flugmedel. Allt gick galant, så jag är nöjd. Testade inte att lyfta bakhovarna, då jag inte vill göra det ensam. Hon kan nämligen sparka ordentligt om hon misstycker..
 
Några bilder på Skruttan:
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0