Dags att förklara..

Okej, dags att berätta vad som pågår. Som sagt, dom flesta vet redan då vi varit väldigt öppna med det hela, men jag vet att jag har läsare som inte känner mig personligen.
 
Jag vet verkligen inte var jag ska börja, men jag gör så gott jag kan. Tar det hela från början..
 
Som ni redan vet efter vad jag skrivit i tidigare inlägg fick jag problem med ryggen. Så pass att jag inte kunde göra nåt alls, varesig jobba, träna, rida eller städa. Samtidigt hade jag väldigt smärtsamma sammandragningar och även en del blödningar..
Rådfrågade barnmorskan flera gånger, men hon sa bara att hon inte kunde göra nåt. Åt alvedon för att kunna hantera smärtan från ryggen, men tillslut åkte vi in akut till sjukhuset då jag inte klarade mer.
 
Berättade om alla mina besvär, och läkaren valde att bland annat göra en gynundersökning. Hittade inget speciellt utan jag fick gå hem med starkare värktabletter i väntan på ett återbesök en vecka senare. Några dagar senare var jag tillbaka igen, med ännu smärtsammare rygg. Ännu en gynundersökning utfördes, men denna gång med en ny läkare.
Han upptäckte nåt på ultraljudet och tillkallade en annan läkare. Ett prov togs och några dagar senare fick vi svaret.
 
En elakartad cancertumör hittades i min livmoderhals, ca 6 cm i diameter. Under den följande veckan genomgick vi undersökningar och röntgen av olika slag, i jakt efter fler tumörer.
Den veckan visste vi ingenting om hur illa det var, hur det skulle gå med den lilla i min mage och överhuvudtaget nåt om framtiden.
 
När provsvaren kom kunde man slappna av lite. Goda besked trots allt då dom inte hittat nåt mer än "modertumören". Man var ju trots allt lite beredd på det värsta..
 
Nu har jag genomgått den första cellgiftsbehandlingen och det har gått bra. Jag är ju gravid, men det ska gå bra ändå. Strålning och operation är dock borträknat så länge den lilla bor i min mage.
 
Jag börjar få en hemsk huvudvärk, så jag avslutar detta inlägg här. Jag får berätta mer sen, och frågor är välkomna.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Malin

Men usch! Håller tummarna för att allt löser sig på bästa sätt!

2013-03-11 @ 09:18:04
Postat av: Tove

Skickar pm på fejjan.

2013-03-11 @ 09:53:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0