Motion och rörelse

Sov djupt och bra i natt, och drömde om min blivande lilla grabb. Han var så liten och skör!
Trots att jag gick och la mig tidigt igår sov jag fram tills 8, så min sömn blir allt bättre. Det underlättar väldigt mycket att inte ha ont längre!
Rörde mycket på mig igår genom promenader, träning på motionscykeln och en utflykt till ridskolan. På eftermiddagen åkte även jag och Johnnie lite snöskoter :)
Efter mycket rörelse brukar jag bli trött och öm i ryggen, samma ställe på ryggen som förr. Men igår kände jag inte alls av det, ett framsteg kanske?
 
På kvällen drog jag ner ytterligare på tabletterna, och det gick bra. Från att ha ätit ca 8-10 tabletter per dag är jag nu nere i 3. Nästa mål är att skippa den sista panodilen och bara äta mina långtidsverkande morfintabletter, en på morgonen och en på kvällen.
 
En del har haft lite åsikter om att jag envist motionerar lite dagligen. Dom säger bland annat att jag måste vila så mycket som möjligt för att kroppen behöver all energi till att kämpa mot sjukdomen.
För det första kan jag inte vila mer än jag gör, framförallt inte när solen lyser så mycket som nu. Jag kommer nog bli deprimerad om jag vilar mer.
Dessutom är motion bra för kroppen då den får mer energi och piggnar till, ingen kropp mår bra av att ligga still hela dagarna.
Till sist är det ju så att jag självklart lyssnar på kroppen när jag tränar/motionerar. Är jag trött lägger jag mig på soffan ett tag istället, och tar träningen senare. Och jag gör bara enkla övningar - korta promenader, lätta styrkeövningar, endast 1 km på motionscykeln per gång.. Allt för att bara få puls, men inte trötta ut kroppen. Jag tränar ju trots allt för att få igång hjärtat och pulsen, inte för att öka muskelmassa och kondis.
 
Risken för blodpropp är ökad för min del av två anledningar, dels på grund av mycket vila och stillasittande(om man jämför med vad min kropp är van vid) och dels av graviditeten. Därför måste jag hålla igång lite några gånger dagligen.
Tar även en spruta på kvällarna för att minska risken, men jag skippar inte motionen för det.
 
Bara för att jag är sjuk i cancer tänker jag inte ligga någonstans och tycka synd om mig själv hela dagarna.
Life goes on!
 
 
Som ni ser så är bilden tagen för några dagar sen, innan jag snaggade håret :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0