Tillfällig svacka

Satt igår och läste på lite om livmoderhalscancer. Allmän fakta om sjukdomen, symptom, behandlingar och livet efter sjukdomen. Det är första gången jag faktiskt satt mig ned och läst om det, så det blev en del ny info att ta in.
Mycket har jag ju koll på redan eftersom jag sitter mitt i smeten, men det var också mycket som jag inte visste eller ens tänkt på.
 
Jag tänker framöver skriva några rena faktainlägg om sjukdomen, då det är viktigt att man snabbt känner igen symptomen. Ju tidigare man hittar cancern, desto bättre! Oddsen blir så otroligt mycket bättre om behandlingen kommer igång tidigt.
Och jag vill inte att någon ska drabbas av detta elände, de ställer till så mycket..
 
På grund av den nya informationen jag tog in i mitt huvud sov jag dåligt inatt. Tankar snurrade i huvudet redan innan läggdags och det fortsatte i sömnen. Mardrömmar började utvecklas och jag vaknade oroligt upp. Nu sitter jag här framför tv:n med datorn i knät en stund, så att jag får lugna mig lite. Hamnade i en tillfällig liten svacka, men det är varken första eller sista gången.
Det kommer bli en svår period, och likt en hinderbana kommer det stå många hinder ivägen. Man får bita ihop och ta ett hinder i taget, en vacker dag når jag målet.

Kommentarer
Postat av: Malin

Du uppmuntrade ju till frågor för några inlägg sedan så här kommer en...vill du inte svara så är det helt ok! Du skriver att det är bättre ju tidigare man upptäcker livmoderhalscancer. Hur långt framskriden var din?
För någon månad sedan fick jag kallelse till frivillig gynekologisk cellprovstagning, just för att upptäcka livmoderhalscancer i tid. Jag tvekade länge och hade i princip bestämt mig för att inte göra det (korkat). Men så har jag läst din blogg och bestämde mig direkt för att göra den där cellprovstagningen ändå. Så tack för det!

2013-03-15 @ 08:34:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0