Hästdag

Eftersom Johnnie har varit hemma med en skadad fot(han har äntligen gått med på att ringa vårdcentralen imorgon efter att ni läsare tjatat. Tack!) kunde jag smita iväg till stallet en sväng.
 
Blev en barbackatur på Mirran igen, trots att vädret inte var det bästa. Hon hade förberett sig genom att rulla i leran, så några fläckar var fortfarande för blöta för att borsta rent. Därför kastade jag på ett schabrak för att slippa bli lerig i rumpan under ritten.
 

Vi red över stock och sten i en stor kohage, och sen en sväng in i skogen på upptäcksfärd. Det är de roliga med Mirran, hon är med på mina idéer!
På hemvägen kom fullblodet i henne fram och en sak är säker: Hon är ponnyernas okrönta Power walk-drottning! Gick i en rasande fart, ständigt på gränsen till trav. Man tror att skritt inte går så fort, men då ska man testa att sitta på en taggad Mirran..
Dagdrömma kunde man glömma, för man fick ständigt vara på hugget och parera för att inte glida av. Snacka om att balansen fick jobba!
Väl hemma var hon bra svettig, så går det när man kör Power-walk hela vägen hem..
 
Bullen blev avis, så jag tog med honom på en promenad. Gick upp till en gammal byggnad en bit från gården. Kollade på en skotare som stod parkerad bredvid och funderade över varför den bara stod där vecka ut och vecka in. Gick fram till byggnaden, vet inte om man ska kalla det lada eller ladugård, för att kika lite. Band Bullen och snokade lite. Inget olagligt alltså, bara tittade. Gillar gamla byggnader!
 
 
Bullen betade lugnt tills jag kom utom synhåll, då tittade han efter mig och såg alldeles deprimerad ut.
Som om han trodde att jag bundit honom där och tänkt lämna kvar honom. Hans deprimerade min försvann direkt när jag lossade knuten och sen gick han nöjt bredvid mig hem igen.
 
När jag släppt honom i hagen brukar han så gott som alltid gå ifrån mig direkt, han är inte den gosiga typen och HATAR när man vill ge honom en puss på mulen. Men idag ville han kela och vi stod en lång stund tillsammans och mös. Tror att han saknat mig nu när jag varit borta så länge under våren och sommaren. Det får de bli ändring på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0