I´m just trying to find my way back home.

Dagens träning är avklarad. En timmes blandad träning framför tv:n som visade "I huvudet på Gunde Svan", ett program jag följer slaviskt. För dom som inte vet handlar det om Gunde Svan som träffar olika stora idrottare och utmanar dom i deras egen sport. Jag gillar idrott, jag gillar Gunde Svan och jag blir väldigt taggad av att kolla på såna program.

 

Därför kändes det som en bra idé att träna samtidigt. Blev en salig blandning av träning på crosstrainern, träningscykeln, med hantlar och på mattan. En väldigt blandad träning med andra ord, så hela kroppen fick jobba! Då och då tog jag korta pauser för att hämta andan.

 

Nu börjar verkligen kroppen komma igång igen. Det var en hemsk känsla att känna alla muskler och all ork försvinna, men desto underbarare blir känslan när kroppen börjar orka och samarbeta igen!

 

Jag minns hur det var under behandlingen. Jag skulle vara glad om jag överhuvudtaget orkade sätta mig upp i soffan eller ta mig ur sängen. Att jag kunde gå till toan och tillbaka. Nåt som verkligen fick mig att inse hur svag jag var var vissa rörelser och kraftansträngningar. Jag orkade inte stå mer än ca 5-10 minuter i sträck, utan fick sjunka ner på huk eller sätta mig när orken tog slut. När jag sen skulle upp från att ha suttit på huk var jag tvungen att dra mig upp, för benen orkade inte den rörelsen utan armarnas hjälp.

 

I den mån jag orkar, hinner och kan försöker jag träna upp kroppen igen. Mest för orkens och energins skull, men även för att jag ska vara nöjd med mitt utseende. Mitt i eländet var jag nöjd med att kroppen inte ändrades speciellt mycket efter graviditeten. Magen hann ju aldrig bli jättestor, och eftersom jag inte ammat alls(inte ens producerat mjölk) är brösten som förr. Man får vara nöjd med de lilla!

 

Men under min "lata" period blev ändå magen lite större, så det vore fint om man blev av med den. Nu behöver inte ni läsare skrika rakt ut, men jag har faktiskt fått en lite större mage. Och det är som med allt här i livet, det är lättare att åtgärda "felet" direkt istället för att vänta tills det helt och hållet skitit sig. Men den här lilla magen försvinner nog bara jag tränar regelbundet. Den är ju inte huvudsyftet med min träning, utan det är som sagt att få tillbaka styrkan och energin i kroppen. En snygg kropp får man helt enkelt på köpet!

Men när det gäller utseendet så lovade jag mig själv att komma igång med träningen snarast efter graviditeten. Bara för att jag fått barn(och varit sjuk) vill jag inte förfalla.. Tycker att det är viktigt att vara nöjd med sig själv, och att vara relativt noga med sitt utseende även i ett förhållande. Självklart gäller det ens partner också, det är inte bara min uppgift att vara fin!

Men jag vill inte bara vara fin, jag vill ha en stark kropp igen så att jag orkar ta mig igenom eventuella canceråterfall. Tänk vad ens mål med träningen kan förändras med åren. Från att vara utseendet som motiverade och sen hälsan, är det numera cancern som driver.

 

I vinter skulle jag inte bara vilja åka utför, utan även åka längdskidor. Har dock inga egna, men funderar på att skaffa. Fast ska vintern fortsätta såhär är det tveksamt om det blir någon snö..

Kan passa på att fråga när jag ändå skriver om längskidor. Någon som har ett par att sälja? Bäst av allt vore det om jag kunde ha Ludde i en sele på ryggen, eller varför inte i en pulka  efter? Då skulle han nog vara nöjd! Och jag med för den delen, då lillgrabben får frisk luft.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0