Presentation av hästarna

Fick frågan igår om jag möjligtvis kunde presentera hästarna lite närmare. Självklart!
 
Presenterar dom två bortgångna hästarna också, för deras namn nämns ju emellanåt. Förutom dom har familjen under min uppväxt även ägt ett arabiskt fullblod och en nordsvensk brukshäst( Kifissos ox, även kallad Kiffen och Pajas). En salig blandning av raser alltså..
 
Först och främst har vi Pontussa, smeknamn Tussa.
Ras: Welsh mountainponny  
Avlivades i december-13 på grund av hög ålder och en eventuell hjärntumör. Damen nådde den respektabla åldern 34½ år, och hann få 3 avkommor hos oss(Tara, Oliver och Miranda) och 3-4 stycken innan mamma köpte henne.
Mamma köpte henne för att jag skulle ha en ponny i lämplig storlek att rida på när jag var liten. Både inkörd och inriden. Het och framåt, men otroligt snäll.
 

Sen har vi Tara, vår äldsta avkomma efter Pontussa.
Ras: Svensk Ridponny
Född: 1994
Tara var min egna, och vi hängde ihop i 18 år. I Februari -13 fick jag dock ta beslutet att avliva henne då hon fick allvarlig kolik som inte ville släppa. Som tur var hände detta en söndag så jag hade möjlighet att vara med från att det upptäcktes tills att hon avlivats.
Red in henne själv, och vi har minst sagt drivit varandra till vansinne genom åren. Men självklart också haft väldigt kul. Hon var en riktigt busig och envis ponny, och ingen häst har fått mig att åka i backen så många gånger som hon..
 

Sen har vi alltså den nuvarande flocken:
 
Bowl Vip, även känd som Bullen.
Ras: Varmblodig travare.
Född: 1994
Bullen kom till mig för ca 10 år sedan när han slutade springa på travet. Skötte honom lite i det travstall han stod i då, och följde med på en av hans sista tävlingar. Sen när han lessnat frågade ägaren om jag ville ha honom, gratis.
Han är en av dom segaste hästar jag ridit, men samtidigt väldigt pålitlig och snäll. Dom första åren har han bara gått som skogsmulle, men sen började jag bli sugen på att rida mer målinriktat. Vi kom en bit med träningen innan avbrottet(då jag blev gravid och sjuk) och han hade precis börjat jobba lite mer ordentligt i form. Vi har även hoppat en del, vilket han gillar. Har hittills hoppat 80cm som högst(med ryttare).
Galoppen är inte den snyggaste, vilket är vanligt bland travhästar. Men med lite mer träning så!
 
 
Oliver är den som minst visas här i bloggen. Han är helbror med Tara och Miranda.
Ras: Svensk ridponny
Född: 1995
Oliver ser ut som en Nordsvensk i miniformat! Han är dock väldigt rädd och osäker av sig, så för tillfället går han bara som sällskap. Hade en medryttare till honom för ett tag sen, men efter en dag när hon ridit honom utan mig gick han inte att rida alls. Vet inte vad som hände, och tjejen hörde aldrig av sig igen. Har sen inte haft tid att börja om från början med honom.
 

Sen har vi den heta damen Miranda, även kallad Mirran. Helsyster med Tara och Oliver.
Ras: Svensk Ridponny
Född: 1996
Mirran är ett riktigt fullblod i miniformat! Det är full fart, jämt. Fint steg har hon också, och hoppa kan hon verkligen. Löshoppade henne hemma för några år sen, men saknaden efter dom andra hästarna var tydligen för stor. Efter hindret tog hon nämligen grinden i ett jättefint språng. Grinden(eltrådar) är ca 1.20-1.30, och det var verkligen inget problem.
Skulle egentligen vilja att någon duktig ryttare tog sig an Mirran på foder, men än har jag inte hittat någon som är intresserad. Hon skulle nämligen med all säkerhet bli en superduktig tävlingsponny om hon fick chansen.
Förövrigt är Mirran jättesnäll och väldigt klok, så hon är rolig att hantera. Bara man har tålamod att stå ut med hennes extrema rastlöshet.
 

Och sist, men absolut INTE minst, Fire Princess. Hon kallas lite olika, beroende vem man pratar med. Men hemma hos föräldrarna kallas hon helt enkelt Skruttan. Hon är helt enkelt en liten Skrutta! Försökte kalla henne Flamman först, men det kändes helt enkelt inte rätt!
Ras: Korsning mellan Halvblod och irländsk sporthäst.
Född: 2011
Skruttan är min unghäst, dotter till en av dom härligaste hästar jag ridit. Hon är väldigt slö och ouppmärksam, det är som att hantera en stor elefant! Men hon lär sig nog snart att man INTE ska trampa på mattes fötter när vi är ute och går, bara för att hon ser en fjäril 15 meter bort.. Hon tittar åt ett håll, och går åt det andra helt enkelt.
Jag har inga planer på att rida in henne än, utan kör på med grundhanteringen ett tag till. När det funkar felfritt, då ska hon ridas in!
Förövrigt så mätte vi henne idag, 161,5cm hög, och kommer bli högre. Någon som har en stege att sälja?
 
 
Det var alla! Några frågor?
 

Kommentarer
Postat av: Frida

Tack! Roligt att höra lite mera om dom :)

2013-11-26 @ 21:43:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0