Ridtur i skymningen.

När Ludde sen vaknade matades han och sen åkte vi hem till mina föräldrar som planerat. Lämnade över grabben till mamma och pappa för att sen kila ut i hagen.
Mirran kom fram och hälsade, och Bullen hälsade med en gnäggning. Vanligtvis brukar Mirran smita iväg(för att slippa bli fångad) och Bullen kastar en uttråkad blick innan han fortsätter beta. Så det verkar som om dom saknat mig.
 
Gjorde iordning Bullen med sadel, träns, benskydd och massor av reflexer. Den mörkare delen av året har trots allt anlänt, och man kan aldrig ha för mycket reflexer. Framförallt inte under jakttider. Fast någon sa att man inte får jaga älg i skymning, stämmer det? Får fråga min bästaste bäste chef om de, han är ju jägare.
Jag håller mig alltid borta från skogen under älgjaktens början, rider trots allt på en häst som har många likheter med en älg. Tror risken att bli skjuten är extremt liten, men jag vill inte chansa. Inte för att jag tror att dom skjuter första bästa bruna varelse som närmar sig, men man vet aldrig vart kulorna tar vägen..
 
Bullen tyckte att det var skönt att komma ut en sväng, och jag njöt till fullo. Tycker att det är mysigt att rida på eftermiddagarna när det börjar mörkna. Har alltid gillat att åka bil i mörker, så det kanske är samma sak med ridningen. Jag vet inte varför, det bara är så.
Blev dock jagad av en grannes hund IGEN. Vet inte hur många gånger det hänt nu. Nog för att dom(det är en hunduppfödare som bor där, och det innebär ett helt gäng hundar) alltid kastar sig mot staketet när man rider förbi samtidigt som dom skäller hysteriskt, men det har hänt flera gånger att dom kryper under staketet och springer efter oss.
Jag vågar inte fortsätta skritta, så jag driver alltid på hästen och galopperar ifrån hunden/hundarna. Det går bra med Bullen och Mirran som är relativt coola i temperamentet, men jag fasar för den dagen jag ska rida förbi med min unghäst där.
Idag blev jag så förbannad att jag bestämt mig för att skriva ett brev med väl valda ord och lägga i hennes brevlåda. Men jag får vänta till imorgon, annars blir orden nog lite FÖR väl valda..
 
Vi har inte världens mest väldresserade hund, men jag skulle ALDRIG tillåta att han jagar hästar. Nä, nu blev jag förbannad igen, hatar hundägare som inte har ordning på sina hundar! Ett ordentligt staket eller fastbundna hundar är väl det minsta man kan begära? Grrr...
 
Bullen skötte sig i alla fall exemplariskt, trots att han hade en hysterisk hund efter sig. Dags att börja träna unghästen att stå ut med ouppfostrade, lösa hundar.
 
 

Kommentarer
Postat av: Sandra

Om dom inte skärper sig efter ditt brev så kan man anmäla till länsstyrelsen. För hur det än är så kan man som ryttare skadas om hästen blir rädd! Och hunden kan faktiskt bli sparkad och skadad.
/Sandra

2013-10-17 @ 16:30:32
URL: http://www.mammatilljohnny.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0