Får- och nötskötsel

Idag har jag och Ludde varit hos mina föräldrar och pysslat med djuren större delen av dagen. Vi har klämt och känt på fåren för att bedöma vilka som ska på slakt under vintern, byggt hage och flyttat fåren och några nötkreatur dit. matat korna och hästarna med fallfrukt, lagat kornas hage och gett dom lite nytt bete.
Ludde har varit lite kinkig, men han sov dåligt i natt och är för intresserad av vad vi vuxna gör för att kunna sova ordentligt på dagen. Han är jättenöjd när han får sitta i famnen och hålla koll på vad vi gör.
 
Och vill man inte sova får man stå ut med morsans påhitt! Idag fick han sitta på gammeltackan, som inte brydde sig ett dugg över dom extra kilona. Ludde var nöjd, för det var både mjukt, varmt och bra utsikt!

Men det var inte bara Ludde som var intresserad av sin omgivning. Min unghäst var otroligt nyfiken på barnvagnens innehåll.

Jag är inte typen som sitter inomhus och säger att jag inte kan göra nåt bara för att jag skaffat barn. Ludde får vackert följa med på äventyr, vare sig han vill det eller inte! Och med tanke på hans nyfikenhet måste det vara kul att hänga med morsan sin till gården och delta i diverse djurhantering, traktorkörning och stängselbygge. Men det tar på krafterna, för nu sover han som en liten stock..
(och det kommer jag också göra om en halvtimme)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0