Stora framsteg med Mirran

Idag kunde Johnnie ta Ludde en stund på förmiddagen så att jag kunde åka till stallet. När jag har chansen brukar jag smita ut på en ridtur, och idag var det dessutom väldigt skönt väder. Trots att solen inte var framme kändes det verkligen som vår!
Mirran var ordentligt lerig, så jag fick ta ut henne och borsta bort det utomhus för att undvika dammet. När hon var klar och jag satt upp kändes det verkligen som om det skulle bli en underbar ridtur.
Lämnade till och med västen kvar i stallet och red helt utan ytterkläder, första gången i år.
 
Mirran var underbar! Hon har verkligen blivit en helt annan häst sen jag började rida henne igen efter pausen som uppstod när jag var gravid och sjuk. Istället för att kasta med huvudet, vägra lyssna och ständigt försöka öka farten i traven och galoppen har hon börjat samarbeta. Detta har resulterat i att jag knappt behöver ta i tyglarna alls, utan har nästan jämt långa tyglar, även i dom snabbare gångarterna.
Jag tycker inte att jag gör något annorlunda i ridningen, utan kanske hon helt enkelt förstod sambandet mellan snäll häst och snäll ryttare.
 
Hur som helst är jag jättenöjd och glad över framgångarna med denna lilla pigga dam. Vi har mycket roligare nu när vi är ute tillsammans.
 
När vi kom hem var Mirran trött och lite småsvettig, och hon belönade sig själv med att rulla riktigt ordentligt i leran flera gånger. Det unnar jag henne verkligen, så duktig som hon varit.
 

Mirran la ner mycket tid på sin lerinpackning och riktigt gnuggade in kladdet i pälsen. Visst känns det lite surt att ha stått och borstat henne en lång stund och sen se arbetet gå förgäves, men samtidigt är det härligt och se hästarna njuta när dom ligger där och rullar i leran.
Bullen, som snart fyller 20 år, har på senare tid blivit en riktig unghäst i samband med utsläpp i hagen. Han kastar sig hit och dit direkt när man släppt honom, brallar och busar. Han som är rätt stel och trög i vanliga fall sparkar bakut ordentligt och skuttar omkring som en riktig fåntratt. Men så får man hålla på när man är pensionerad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0