Läkarbesök!

Idag åkte jag in till stan för att gå på mitt första återbesök hos läkaren. Min första 3-månaderskoll efter friskförklaringen.
Jag mötte upp Camilla vid IKEA, för hon ville följa med och fota till sitt skolarbete.
 
Själva läkarbesöket gick bra. Jag fick träffa en ny läkare, men min gamla(Bengt) kom över en sväng. Han tyckte att det var jättekul att träffa mig och se hur pigg jag blivit under dom senaste månaderna. Vi gick igenom det vanliga, dvs hur jag mår, hur familjen mår, hur det går med samlivet m.m.
En gynundersökning gjordes, precis som vanligt. Det känns alltid lite konstigt att ta av sig byxorna och hoppa upp i den klassiska stolen inför relativt främmande människor, men jag börjar bli väldigt van efter alla gånger. Dom tar en titt hur läkningen ser ut och om jag fattat det rätt kollar dom även efter tecken på cancer eller annan avvikelse.
 
När undersökningen är klar diskuterade vi lite hur den närmaste framtiden ser ut. Om några veckor ska jag på röntgen, inte för att dom misstänker nåt utan för att helt enkelt ha koll. Och inom en snar framtid ska jag få besöka reproduktionscentrum på Akademiska sjukhuset för att diskutera en återförening mellan mig och min gamla äggstock.
Jag vill nämligen höra lite hur det är tänkt nu framöver. Så jag vet vad jag ska vara beredd på. Nu när själva cancerdelen är avklarad och jag fått vila känner jag mig nämligen "fit for Fight" och redo att ta nästa steg. Ge mig en ny utmaning! (Helst inte en dödlig sjukdom tack..).
 
När läkarbesöket var avklarat gick jag och Camilla runt och fotade lite här och var där jag varit. Hon fotade även under själva läkarbesöket, dock inte gynundersökningen. Det första Johnnie sa när jag berättade att Camilla skulle fota var nämligen: "Va? Ska Camilla fota när du blir undersökt!?"
Känns som om jag lämnar ut mig själv tillräckligt, så det blir inga såna bilder! Men hon fotade läkarna och när vi sitter och pratar.
 
Vi fick fota överallt där vi frågade om tillåtelse, alla var så snälla och tillmötesgående! Självklart kom inga patienter med på bilderna, bara läkare och sköterskor.
 
Träffade på massor av folk jag känner, allt från grannar till vänner och bekanta. Vart jag än gick mötte jag på någon! Fick sitta en lång stund och berätta för Johnnie om vilka jag träffat och vilka som hälsade till honom.
Johnnie var hemma med Ludde, det var bara ett enkelt läkarbesök så jag tyckte att det var onödigt att släpa med dom in till stan. Dessutom hade jag Camilla med mig ifall jag skulle behöva moraliskt stöd.
 
Nu ska jag kolla på Maria Wern, så jag hinner inte skriva mer just nu.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0