Sjuk häst

Igår ringde mamma och berättade att Mirran var sjuk. Mamma hade hittat henne lös i stallet på morgonen, men det enda hon fått tag i var hö. Eftersom hästarna näst intill har fri tillgång på hö ute borde inte detta göra något, men Mirran visade tecken på kolik(magont).
Mamma gick med henne i en timme och hon verkade mycket piggare. Hon beskrev det som att hon "släpat" Mirran bort från gården och Mirran släpat henne hem. Ett gott tecken, för Mirran tar sällan hänsyn till ens egna promenadtempo. Det ska gå fort fort fort!
 
Mirran åt och drack, och inga tecken på kolik syntes efter promenaden. Mamma var tvungen att åka till stan på eftermiddagen, men jag och Ludde åkte ut till gården och kollade till sjuklingen. Man såg att hon legat ner nyligen, men hon stod upp när jag kom körande, och åt lugnt av sitt hö.
 
Jag har inte pratat med mamma idag, så jag vet inte hur läget ser ut just nu. Men hon skulle ha hört av sig om hon fortfarande var sjuk.
Hästarna vaccinerades för några dagar sen, och dom kan bli lite hängiga av det. Dock borde dom kanske inte visa koliksymptom. Men vi var överrens om att ringa veterinären om det inte gick över. Hon har kanske helt enkelt fått i sig något olämpligt i hagen, eller helt enkelt vräkt i sig för mycket hö när hon var lös.
 
Förhoppningsvis var det bara något tillfälligt. Magknip kan ju alla få.
 
För nästan exakt två år sen blev jag tvungen att låta avliva min ponny efter ett kraftigt kolikanfall. Och vi vill inte förlora hennes helsyster av samma anledning.
 
Nu ska jag ringa mamma och höra hur det står till med pållen. Återkommer om de.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0