Snöig ridtur

Idag när jag klev upp var det riktigt mysigt vinterväder ute. Ett mjukt, fluffigt täcke av snö låg över marken, och massor av små snöflingor singlade ner från himlen.
Perfekt ridväder!
 
Johnnie har möjlighet att passa Ludde, så jag sätter mig i bilen och åker till stallet. Redan på väg dit ökar mängden snö från himlen. Börjar tveka.. Det blåste trots allt en del också..
Nä, jag måste utnyttja dom få gånger jag kan smita ifrån Ludde! Hämtade Bullen i hagen och gjorde i ordning honom.
Vi gav oss iväg och det blåste och snöade ordentligt. Bullen såg skeptisk ut och jag frös redan om kinderna(och saknade en halsduk..) men har vi kommit så långt så ska vi vidare.
 
Jag såg knappt vägen framför oss för all snö jag fick i ansiktet, och jag var skeptisk till om Bullen hade så bra sikt han heller. Det gick i vanlig ordning trögt för Bullen på vägen bort från gården, men när vi tillslut vände blev det andra bullar! Jag tänkte att vi skulle trava lite, och på så sätt låta Bullen ge utlopp för energin. Men han sköt iväg i galopp omgående och det kunde han väl få. Det var ju trots allt en enslig skogsväg utan risk för bilar. Fick vid några tillfällen lägga mig platt mot hans hals för att undkomma några snötyngda slyträd och grenar.
Jag såg så gott som inget alls, för han sprang så fort att all snö hamnade rakt i mina ögon. Fick kisa för att kunna ha ena ögat lite öppet.
Tillslut saktade jag in honom och stoppsträckan var säkert 200 meter, så pigg var han! Men jag ville inte att gamla gubben skulle få en hjärtattack, så han fick ta det lugnt resten av turen.
 

Om nästan exakt 3 månader fyller Bullen 20 år, men "Still going strong" när han själv känner för det!
Pratade med veterinären när hon kom och vaccinerade, och om några veckor ska hon kolla igenom Bullen ordentligt. Eftersom han börjar bli till åren och gått på travet i många år vill jag ha honom ordentligt undersökt så jag vet hur mycket jag kan begära av honom.
Hon tittade på honom lite snabbt, och tyckte att han tappat lite väl mycket muskler under det senaste året. Så tänderna ska kollas också.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0