Buksmärtor

Jaha, here we go again.
Fick buksmärtor igår kväll, även ländryggen började ömma. Tog en värktablett och gick och la mig. Vaknade vid 4 efter att ha sovit väldigt oroligt på grund av smärtorna. Mer värktabletter och en colaflaska med varmt vatten mot magen, somnade om tillslut. Men det var bra nära att jag väckte Johnnie för jag kände mig inte alls bra.
 
Vaknade kl. 8 när Ludde ville upp, men smärtorna var fortfarande kvar. Johnnie tog Ludde så att jag kunde somna om lite till, med nytt varmvatten i flaskan. Det kändes som mensvärk, och det var därför jag la en flaska varmvatten mot magen. Det lindrar.
Ska tillägga att jag inte har mens längre efter strålningen, och läkarna har inte sett någon aktivitet i äggstockarna.
 
Vaknade en stund senare och hade fortfarande ont, så Johnnie tog med sig Ludde i lastbilen när han åkte och fixade lite saker. Under tiden han var borta åt jag och la mig på soffan. Började kolla på sändningar från Vansbrosimmet, och blev sugen på att träna. Men eftersom varje rörelse gjorde att det ömmade i magen blev det ingen träning för min del idag.
Kände mig åter igen trött och la mig i sängen och sov ytterligare några timmar tills Johnnie kom hem.
 
Eftersom det är helg är det inte lätt att få tag i några av mina ordinarie läkare, men jag ringde och pratade med en annan canceravdelning. Kvinnan var jättesnäll men kunde inte hjälpa mig. Hon sa att buksmärtor kan ha så otroligt många anledningar att det är svårt att bedöma utan undersökning. Om jag blev sämre eller om det inte gav sig skulle jag dock söka hjälp på akuten.
 
Johnnie har åkt på fest så jag har tagit hand om Ludde hela kvällen. Johnnie var osäker på om han skulle åka men jag ville det. Men skulle jag bli sämre kommer han hem som ett skott.
Ludde var rätt tjurig nu på kvällen och mina möjligheter att aktivera honom är något begränsade på grund av den ömma buken. Men vi gav oss iväg på en cykeltur, vilket både jag och Ludde uppskattade. Ofta kan såna här smärtor lindras av motion och rörelse, så jag ville testa. Tror inte att det blev speciellt mycket bättre, men jag fick något annat att tänka på och Ludde blev glad.
 
Det blev en långsam tur på ca 8 km, blev längre än tänkt för jag ville fördriva tiden lite. Väl hemma lekte vi lite i trädgården innan det var dags för kvällsvälling och hopp i säng för små avkommor.
Johnnie ringde och kollade läget, men eftersom det inte är värre och Ludde sover tyckte jag att han kunde stanna på festen.
 
För alla er som nu tänker: "Men varför söker hon inte mer hjälp/åker in??" kan jag berätta att jag haft ont på detta vis förut några gånger, men aldrig såhär illa. En värktablett och lite sömn sen har det varit borta. Läkarna säger att det är biverkningar och att det kan bli så om jag använder musklerna lite för mycket. Man kan säga att det blir som en spänningshuvudvärk, fast i bukmuskulaturen.
Men eftersom det varit värre än vanligt idag kommer jag absolut kolla upp det, men med mina egna läkare. Att försöka lösa det nu på helgen känns rätt lönlöst, om det inte skulle bli värre alltså. På måndag ska jag höra av mig till min avdelning och kräva att få prata med min läkare. Såhär kan jag ju inte ha det!
 
Dom har röntgat mig efter att jag känt av detta, så dom borde ju ha sett nåt om det var cancern som är tillbaka. Men alla kan göra fel så man vet ju aldrig. Bäst att få det ordentligt utrett.
 
Nu har jag ätit lite och ska krypa ner i sängen. Hoppas att smärtan är borta när jag vaknar imorgon så att man kan få njuta lite av det fina vädret!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0