Tveksamt röngenresultat

Idag har mobilen ringt ovanligt mycket. Ett av samtalen var från sjukhuset och det var dags att få höra resultatet från senaste röntgenundersökningen.
Kvinnan förklarade att allt såg bra ut, MEN(alltid detta men..) ett område i min livmoderhals var svårtolkat. Det var nämligen så att det var på grund av detta jag fick röntgas igen strax efter första röntgenundersökningen.
Detta är tydligen inte helt ovanligt, och jag kommer inom kort få en kallelse till ytterligare undersökningar. Förstod jag henne rätt ska dom ta ett prov på livmodertappen(knipsa av en liten bit), lät som ett sådant prov dom gjorde när dom fann tumören.
Det provet gjorde ont, men det berodde nog mest på att hela buken skrek efter hjälp att få bli av med inkräktaren som låg och mös i min livmoderhals. Jag hade helt enkelt väldigt ont från början.
 
Kvinnan berättade att det inte behöver vara något negativt dom ser på röntgenplåtarna. Eller ja.. negativt och negativt.. Det kan vara en inflammation efter behandlingen, men kan också vara spår av tumören. Båda sakerna är ju negativa, men lite olika illa. Så en inflammation är i de här fallet positivt i jämförelse.
 
Hon avslutade samtalet med att säga att jag absolut inte skulle vara orolig. Precis som förra gången hon ringde, (med beskedet att jag skulle behöva röntgas igen) svarade jag att jag inte var ett dugg orolig. "Det är ingen idé att oroa sig, det löser sig säkert" är mitt klassiska, naiva svar.
Hon skrattade till lite snabbt och utbrast: "Du verkar inte vara typen som oroar dig i onödan du."
 
Nä, jag är nog inte det. Jag tog samtalet med ro, dom är något på spåret och det känns bra att dom har ögonen på mig. Finns det något där, kommer dom hitta det.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0