Hästträning

Idag åkte jag hem till hästarna för att rida en sväng. Johnnie fick passa Ludde under tiden, så att jag kunde vara barnfri en stund.
Gjorde iordning Mirran och gav mig iväg. Hon var taggad som vanligt och jag lät henne galoppera långa sträckor under turen. Trots detta slog hon inte ner på farten under skritten, hon var alltså precis som vanligt. Men hon har vilat en period nu, så hon hade väl samlat på sig massor av energi.
 
Efter ca en mils ridtur var vi tillbaka hemma. När jag skulle släppa henne i hagen såg jag att alla hästar höjde sina huvuden och kollade bort mot grannens marker. Trodde dom fått vittring på vildsvinen som mina föräldrar sett flera gånger under den senaste tiden och försökte se vad hästarna tittade på. Efter en liten stund såg jag ett stort huvud med jätteöron stå och kolla på oss. En älgtjur hade vägarna förbi och efter att ha tittat en stund traskade han vidare i lugnt mak.
Släppte Mirran och smög efter. Gillar vilda djur, framförallt älgar, så jag ville se om jag kunde komma lite närmare. Han hade inte hunnit långt, men samtidigt som jag såg honom såg han mig. Stod och tittade på varandra i någon minut innan han vände och travade iväg. Det är så härligt att komma nära dessa stora djur!
 
Till sist tränade jag min unghäst lite. Tog fram en presenning och lät henne kliva på den, vilket hon gjorde utan att tveka. Stannade henne på den, fortfarande inga konstigheter. Vilket skulle vara nästa steg? Tog tag i presenningen med ena handen och unghästens grimskaft i andra. Sen gick vi en sväng i hagen, med presenningen släpandes efter. Lite konstigt tyckte hon, men hon gick bara och sneglade lite på det prasslande skynket jag släpade på.
Sen fick det vara bra för idag. Lät även fegisen Oliver testa att kliva över den, och det gjorde han! Han är den fegaste häst jag mött, och klev över helt lugnt. Har han äntligen mognat, snart 19 år gammal? Detta är ett stort framsteg för den ponnyn ska ni veta.
 
"Nemas problemas" säger Skruttan när jag ber henne stå på presenningen:(observera att hon till och med vilar ena bakbenet)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0