Sjukgymnast

Idag på förmiddagen åkte jag till sjukgymnasten. När jag bokade tiden var det för knänas skull, eftersom dom inte blev bättre. Men nu är knäna mycket bättre(ömmar inte alls om jag inte belastar dom hårt) men däremot så bråkar nacken.
Tog upp detta med sjukgymnasten och han undersökte både knän och nacke genom att kolla, klämma och låta mig göra övningar.
För att göra en lång historia kort blev slutresultatet följande:
Han bedömde(precis som mig) att knäna var överansträngda men om jag inte har ont längre ska jag kunna börja träna igen. Börja lugnt och trappa upp långsamt, och samtidigt vara uppmärksam på om knäna på något sätt misstycker. Skönt att veta att det inte är någon fara!
När det gäller nacken så var det lite svårare att hitta felet, men troligtvis är det en dålig hållning som är boven. Ska dessutom träna nacken lite försiktigt.
I slutet på januari ska jag dit igen för att "stämma av" hur läget är i knän och nacke efter lite träning.
 
Fick några övningar som förhoppningsvis ska hjälpa:
 

Förövrigt tyckte han att jag var väldigt jämn i muskulatur och styrka när han jämförde min högra och vänstra sida. Han hade nämligen funderingar på att det var något sånt som gjorde att just vänster knä hade gjort ondare än höger. Men inga tydliga ojämnheter.
 
Tanken är att jag inom kort ska börja träna lite på ett närliggande gym. Jag som nästan aldrig satt min fot på ett gym(förutom på senaste semestern i Östersund) ska nu bli bättre på det.
Har till och med fått stipendium för att köpa ett så kallat Friskvårdskort. Ansökte strax innan nyår hos föreningen "Ung Cancer"(som förövrigt tjatat både genom brev och telesamtal om att jag ska ansöka) och fick alla tre sakerna beviljade. Så nu ska jag ta några ridlektioner i vår, köpa ett Friskvårdskort och Östrogenmedicinen jag tar är betald för några månader framöver.
Helt underbart att få lite ekonomiskt stöd för saker man annars skulle dra sig lite för att unna sig. Tack Ung Cancer för det!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0