Sport

Ludde sover en stund och jag har legat på soffan och kollat på längdskidåkningstävlingar på tv:n samtidigt som jag läst i Björn Ferrys bok "Ferry Tales". En bra kombination, för även om sprintloppen var korta hade jag inte ro att endast kolla.
Björn Ferry är en fd. skidskytteåkare. Heter det så förresten? Skidskytteåkare.. Låter konstigt, men ni fattar. Det komiska var att jag dessutom skrev fel först. Blev skitskytteåkare, vilket är ett bra smeknamn när det gått dåligt på tävling... Haha!
 
Jag gillar Björn Ferry, han verkar vara en härlig, skojfrisk och ärlig person. Det var därför jag önskade mig boken i julklapp, och nu läser jag med stort intresse om hur det är att ligga på topp. Ibland önskar jag att jag kunnat/velat satsa på en sport, och förhoppningsvis blivit riktigt bra. Men det blev aldrig så, och trots mina unga år är det för sent att komma långt i många sporter. Man måste satsa som ung, och offra mycket på vägen.
Ju mer jag får reda på om sportstjärnornas liv, desto mer känner jag att jag inte vill bli riktigt bra. "Det kostar att ligga på topp" är ett uttryck man hört, och det ligger mycket i det. Jag skulle till exempel inte kunna vara ifrån Ludde så mycket som Ferry varit ifrån sin son under slutet av hans karriär.
 
Jag har inte ens kommit halvvägs i boken, men redan efter några sidor förstod jag att boken skulle bli intressant. Han hoppar snabbt mellan olika ämnen, och är väldigt öppen när han berättar om sig själv och hans liv.
 
Tyvärr kan jag inte läsa/ligga still så länge för nacken bråkar väldigt mycket just nu. Har så förbannat ont emellanåt, men det känns bättre om jag rör mycket på mig. Funderar starkt på att inhandla en ny kudde(igen..) och ringa kiropraktorn. Men även om det känns bättre efter att ha "knäckt" nacken rätt några gånger med några veckors mellanrum, kommer problemet tillbaka rätt snabbt.
Börjar misstänka om det är sängen det är fel på, eller om det räcker att byta kudde. Tror att bristen på träning säkert har ett finger med i spelet.
Inte undra på att massor av folk går sjukskrivna på grund av både psykiska och fysiska besvär, för på mig märks det direkt om jag fuskat med träningen för länge. Först blir jag trött och omotiverad, sen får jag ont i ryggen. Sjukdomar brukar gärna komma krypande, nacken strejkar och jag känner mig bara less.
 
Just nu är jag inne i en motig period. Extremt trött(mörkret gör inte saken bättre), ont i rygg och nacke, förkyld, lättretad och lite deppig.
Men knäna är mycket bättre och jag har till och med vågat mig ut på kortare promenader. Men jag ska ändå träffa sjukgymnasten på fredag och få lite tips för att undvika mer knäproblem. Ska även fråga om nacken. Förhoppningsvis har han lite tips angående den med.
 
Boken bredvid på bilden köpte jag billigt på Emmaus nyligen. Hoppas på att få med Johnnie, men än låter det tveksamt..
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0