Sugen på träning

Satt igår och bläddrade i en av mina träningsböcker. Sen satt jag och tittade på träningsglada människors facebook och instagram på Johnnies mobil. Älskar att se andras träningsbilder, det får mig motiverad och taggad.
 
Träning känns just nu väldigt avlägset, men jag roar mig med att drömma om framtiden. Under tiden jag väntar på att få köra igång ska jag både plugga på om hur man skaffar sig ett bra löpsteg och klottra ner en liten plan över hur jag ska lägga upp träningen när jag väl får köra igång.
 
Jag är en typisk "allt eller inget-person" så risken är alltid stor att jag kör igång lite väl hårt när det väl är dags. Nu har jag blivit mycket bättre på detta efter problemen jag hade med knäna, men det är alltid bra att ha en plan att följa.
Knäna känns numera kanon och jag har inte känt något obehag alls under flera veckor. Fördelen med att vara sjuk i ständiga förkylningar har varit att knäna fått vila ordentligt, för få regler håller jag fast vid så hårt som "träna inte om du är sjuk eller bakis-regeln".
Sen har jag inte riktigt vågat träna heller eftersom jag är rädd att knäna ska fortsätta bråka. Det var ju trots allt i höstas problemen kom och det är först nu under våren som det försvann.
 
Det här året har jag i första hand prioriterat vardagsmotionen jag får av att pyssla med hästarna, jobba i trädgården eller leka med Ludde. På så sätt har jag kunnat ha en bra "vardagskondition" vilket har varit viktigt inför min jobbstart.
Jobbandet har gått över min förväntan och även om benen och fötterna var riktigt trötta i början trodde jag att det skulle vara värre. Nu har kroppen vant sig och jag kan riktigt njuta av att vara igång igen. Som jag har längtat!
 
Nu får vi se hur det går med ryggen, känns nämligen inte ett dugg bättre idag. Jag hoppas att det är en överbelastning eller något, så att vila ska göra susen. Men jag är tyvärr tveksam. Jag vilar så mycket jag kan, och trots det känns det inte bättre. Att stå och gå gör ryggen trött och ännu ömmare.
Ludde blir allt tyngre och jag försöker att inte lyfta honom, men ibland har man inget val. Har haft lite ont i ryggen i perioder vilket har berott på Ludde, men dels är det inte ens nära denna ömma punkt och dessutom känns det helt olika. Men som sagt, hoppas att det beror på Ludde ändå, vore mycket enklare än övriga alternativ!
 
Johnnie kämpar på med takbytet på egen hand och jag får dåligt samvete för att jag inte kan hjälpa till. Tanken med denna semestervecka var ju trots allt att vi skulle få mycket gjort här hemma, men nu kommer den gå åt till vila, vila och åter vila.
Passar Ludde gör jag i alla fall så gott jag kan, även om jag inte är landets roligaste mor just nu. Sitter mest och kollar på när han leker.
Kanske vi kan ta oss ut på en lugn cykeltur senare idag, får se hur ryggen känns.
 
Det är väldigt frustrerande att vilja så mycket men inte kunna göra något. Eller ja, "kunna" är fel ord. Visst kan jag, men kostnaderna för att ignorera kroppens signaler kan bli dyra.. Vi såg ju hur det gick förra gången!
 
Jaja, jag får sätta mig i trädgården och drömma mig bort en stund istället.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0