Röntgen och provtagningar

Lite uppdateringar när det gäller sjukhus, prover, cancer och allt det där:
 
På torsdag har jag fått tid för röntgen av överkroppen. Som tur är blir det på eftermiddagen så det kommer inte påverka jobbet. Dom är förstås insatta i situationen och har självklart inget emot att släppa iväg mig på läkarbesök och undersökningar, men det är inte roligt att åka från jobbet precis när man börjat.
Anledningen till röntgenundersökningen var för att kolla efter eventuella problem. Jag "beklagade" mig för läkaren att jag var så trött jämt, och han ville vara säker på att det inte var några större fel som orsakar tröttheten.
 
En bekant tipsade mig att kolla upp sköldkörteln, och jag nämnde detta för läkaren. Tror dock inte att han sa så mycket mer om det utan började prata om röntgen istället.
När jag för några dagar sedan besökte vårdcentralen på grund av influensan jag hade, började läkaren prata om min trötthet.
Han hade sett i journalen att min "cancerläkare" hade skrivit om den konstiga tröttheten och att det skulle kollas upp. Läkaren på vårdcentralen hade forskat lite och upptäckt att jag tagit ett prov på just sköldkörteln för 2 år sedan på reproduktionscentrum inne på Akademiska.
Detta prov hade då legat på minimum för vad som var godkänt, så han tyckte absolut att det skulle tas nya prover. Jag förklarade då att jag fått tipset att kolla upp den körteln så jag tyckte att det lät kanon. Så jag ska kolla med jobbet om jag kan smita ifrån någon gång under veckan och lämna blodprov, så att detta blir utrett ordentligt.
 
Har faktiskt varit lite orolig för att börja jobba. Inte för jobbet i sig, utan för att jag blir så snabbt trött. Jag är rädd att näst intill hamna i koma på eftermiddagarna och inte orka laga mat, leka med Ludde och hålla rent hemma. Just därför så har jag försökt att inte planera in så mycket efter jobbet dom första veckorna, så att kroppen får vänja sig lite med att arbeta igen.
Sen hoppas jag att läkarna hittar en anledning till tröttheten så att jag förhoppningsvis kan få hjälp att bli piggare. Vi har en fullspäckad sommar framför oss så jag vill åtminstone vara någorlunda pigg.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hejsan! Råkade hamna in här när jag läste om livmoderhalscancer. Jag håller på precis och äter antibiotika för livmodersinfektion. Men tycker väl egentligen inte att jag håller med gyn om att det är det jag har, jag har en vän som har haft det och hon hade så otroligt ont. Jag har sökt runt på internet (på gott och ont) och tycker väl mer att mina symptom stämmer in på att det är något annat som inte riktigt står rätt till. Jag skulle gärna prata med dig lite och fråga dig lite. Du får gärna maila mig, skulle vara trevligt att få prata med någon person istället för att bara leta runt på internet.. Med vänliga hälsningar.

Svar: Hej! Har skickat ett mejl och förhoppningsvis hamnade det rätt. Om inte något kommit, skriv till mig på [email protected] /MVH Anna
Info om mig!

2015-05-30 @ 15:37:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0