Aron Anderson

Nu under helgen kommer tusentals män, kvinnor och barn springa Tjurruset/Kalvruset. Ni som har hängt med i mitt liv ett tag vet att det är ett terränglopp där arrangörerna siktar på att det ska vara så kladdigt och tufft som möjligt.
Man springer alltså en mil i riktigt tuff terräng. Vadar i midjehögt vatten, klafsar i djup lera, springer upp för riktigt branta backar.. Ja, ni fattar.
 
Det är, som ni också vet, ett lopp jag länge velat delta i. Var anmäld även i år(Fick stå över förra året på grund av väldigt ömma knän) och ja, det blir självklart inget lopp i år heller. Jag får köra "tredje gången gillt".
 
Någon som däremot deltog i årets lopp var Aron Anderson, en kille jag bara måste få lyfta fram.
 
Text från hans hemsida:
 
"När Aron var 9 år gammal opererades han för cancer och hamnade i rullstol. Han tog tidigt ett beslut att inte låta rullstolen stoppa honom utan att istället se vilka möjligheter den kunde ge honom. Sen det beslutet har Aron bland annat varit med på fyra Paralympics i tre olika sporter, han har åkt Vasaloppet sittandes, cyklat armcykel till Paris och som första person någonsin i rullstol bestigit Kebnekaise. Som om det inte var nog har han även simmat över Ålands hav med bara armarna och kört en Svensk klassiker på under 24h."
 
Och idag tog han sig alltså igenom Tjurrusets leriga bana. Inget kan stoppa den killen!
Jag beundrar hans kämparglöd något alldeles enormt och han har blivit en stor förebild. Ständigt bevisar han att man kan bara man vill tillräckligt mycket.
 
 

Besök gärna hans hemsida www.aronanderson.se och läs mer om denne fantastiske kille.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0