Läkarsamtal

Igår ringde äntligen läkaren. Klockan 20.00! Hon undrade om hon fick störa så sent på kvällen, men eftersom jag väntat på samtalet hade det inte gjort något om hon så ringt klockan 23.00. Bättre sent än aldrig.
 
Hon förklarade att allt tagit tid på grund av att jag bett om narkos vid ingrepp som för min del blir rätt plågsamma i vaket tillstånd. Har så sköra slemhinnor efter strålningen och framförallt skört psyke just nu.
Hon klandrade inte mig på något vis på grund av mitt önskemål, utan förklarade vänligt hur dom kämpat för att få alla som behövde vara inblandade att kunna sammanstråla inom kort.
En annan läkare jobbade med det just nu, och han skulle höra av sig inom några dagar. Om jag inte hörde något skulle jag kontakta sjukhuset.
Hon trodde att jag skulle få en tid hos läkaren under nästa vecka, men ville inte lova något än. Kommer veta mer inom några dagar. Skönt att bollen är i rullning i alla fall, det är huvudsaken. Sen VAD dom gör spelar mindre roll, bara dom gör något.
 
Kan inte påstå att jag blev speciellt mycket klokare av samtalet i stort, men nu vet jag att det är på gång.
Ett steg närmare ett friskare liv!
 

Just det, vi pratade även om sjukskrivning och mediciner.
Ska fortsätta med antibiotikan ett tag till. När det kommer till jobbet ville hon sjukskriva mig ytterligare 2 veckor.
"Men jag är mycket piggare och bättre nu, så jag skulle kunna börja jobba lite.." Protesterade jag lite försiktigt.
"Jag tycker inte att det vore lämpligt för dig att jobba i nuläget, och efter ingreppet inom kort är det bra om du vilar några dagar" Förklarade hon.
 
Jaha, fortsatt sjukskriven. Visst, det kanske inte är bra för mig att jobba just nu, men det känns konstigt att vara såhär pigg och samtidigt gå hemma. Visserligen med en kateter vid min sida, men ändå.
Det är nu det hade varit smidigt att jobba på kontor, för då hade jag kunnat arbeta utan större problem.
 
Förövrigt har Ludde smittat mig med sin förkylning, så jag kryddar mitt något tveksamma tillstånd med ytterligare en sjukdom. Känns som om jag samlar sjukdomar som andra samlar frimärken..
 
Nu ska jag ut och njuta av det härliga höstvädret!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0