Lätt träning

Som jag nämnde häromdagen har jag börjat träna så smått. Superlätta övningar som känns bra, trots katetern. Träningspassen tar säkert inte mer än 10 minuter i nuläget, och jag fokuserar mest på att träna upp knäna(för att undvika att överanstränga dom igen) och lite allmän styrka i kroppen.
 
Jag använder inga vikter eller motstånd till benen, men till armarna använder jag mina lätta vikter jag köpte för bra många år sedan. 1 kg i varje hand känns lagom såhär i början.
Trots att jag inte använt annat än kroppens egen vikt till benen får jag rätt ordentlig träningsvärk såhär dagarna efter. Då förstår ni hur svag min kropp blivit nu under sommaren och hösten.
 
Jag ligger lågt med core-träningen (mage och rygg) så länge eftersom det inte känns bra med katetern än. Men jag blir allt rörligare så det ska nog gå bra snart. Jag kan fortfarande inte böja ryggen speciellt mycket(känns obehagligt där slangen går in i njuren), så det blir ett bra träningspass att bara plocka upp Luddes leksaker från golvet.
Knäböj vid varje leksak blir rätt många upprepningar efter ett tag!

Känns bra att vara igång. Vågar dock inte lägga upp en plan för träningen eftersom allt beror på mitt hälsotillstånd, men jag tar det som det kommer. Är skönt att ha lite träning i kroppen om jag blir sämre igen, så man har något att sätta emot. Det är ju självklart lättare att "parera" motgångarna om man har lite kraft i kroppen.
 

Sen går jag promenader varje dag med Viggo. Enbart korta sträckor på ca 1½-3 km beroende på hur kroppen känns. Även promenaderna går allt bättre, jag blir ju som sagt rörligare och rörligare för var dag som går.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0